zaterdag 20 juli 2013

Kuikens

Afgelopen weekend kwamen bij ons twee kuikens uit het ei in onze kleine broedmachine. Daar konden we wel wat mee knutselen. De kuikens hadden veel aantrekkingskracht, ze mochten ook even op schoot.


De kleurplaat van het kuiken wat gevingerverft is vond ik op internet. De gekleurde kip met kuikens komt uit een kleurboek van de hema.


donderdag 18 juli 2013

De zee

Dit is het eindresltaat van het werkje van de zee met de zeedieren.

vrijdag 5 juli 2013

Nog meer visjes


Afgelopen week zijn we weer verder gegaan met het boekje 'Klein wit visje'. Bovenstaande plaat heb ik gemaakt om het verhaal na te spelen. Ik benoem elke keer de kleur en het dier.
Dit spel heeft mijn oudste dochter bedacht. De visjes moeten op het juiste vakje van dezelfde kleur worden gelegd. Mijn oppaskindje van 17 maanden heeft dit spel al prima in de gaten. Hij kan nog niet goed genoeg praten om de kleuren te zeggen maar hij heeft wel in de gaten wat ik bedoel en legt de visjes op de juiste plaats. Ondertussen oefent hij de kleuren.

De zee is een klein beetje gevorderd, er is een gele slak op gekomen en een rode krab. De rest volgt komende week, dan oefenen we nog even verder met de kleuren.